Handig op vakantie: voerbak hond en drinken op reis

Wanneer je op reis gaat, is het niet altijd handig om met een gewone voerbak (en drinkbak) op reis te gaan met je hond. Deze zijn vaak zwaar en omvangrijk waardoor ze meer ruimte in de reistas van je hond innemen.

Kies daarom voor een opbouwbare voerbak hond, aangezien dit een handige lichtgewicht keuze die reizen een stuk gemakkelijker maakt. Zo zorg je ervoor dat je hond goed gehydrateerd blijft en altijd op gezette tijden kan eten op reis.

Honden maken volledig deel uit van de familie. Reizen met honden moet daarom leuk, veilig, gemakkelijk én stressvrij zijn. Is dit te veel gevraagd? Zeker niet! Net daarom zijn er geweldige voedselbakken voor op reis met je hond gemaakt.

Wij van Dottle helpen jou om de beste producten te vinden voor je hond. Hierbij zullen we je enkele zaken aanreiken waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een voerbak hond.

Welke zaken moeten overwogen worden tijdens het kopen van een voerbak voor honden?

Indien je hond de mogelijkheid zou hebben, zou hij vast rechtstreeks uit de zak eten. Echter, dat is natuurlijk niet zo hygiënisch dus is het belangrijk om een voerbak hond te kiezen, zeker tijdens het reizen. Echter, welke hondenkom kies je dan?

Het kopen van een voerbak voor je hond kan een flinke klus zijn, zeker omdat er zoveel soorten, stijlen, materialen en vormen zijn. Er zit ook veel rommel tussen waar je uiteindelijk niets aan hebt. Hieronder vind je de zaken waarmee je rekening moet houden indien je een voerbak hond wilt kopen.

Ken de capaciteit en grootte en zorg ervoor dat deze overeenkomen met de behoeften van je hond

Een voerbak voor honden voor op reis moet lichter zijn dan de gebruikelijke kommen voor thuisgebruik. Op zoek gaan naar de beste maat gaat hierbij om het vinden van een balans tussen een voerbak dat groot genoeg is voor het voedsel (en eventueel water) voor je hond.

Ook moet de voerbak hond comfortabel in je tas passen. Voor Pomerianen of andere kleine rassen kan een reis voerbak van ongeveer 350ml perfect werken. Echter, indien je een Siberische husky of een ander grote ras hebt, is 1 liter een betere pasvorm.

Een twee- of een driekomontwerp

Reizen is veel makkelijker sinds het bestaan van reisvoerbakken voor je hond. Deze zijn bovendien gemaakt voor onderweg én thuis. Het voeden van je hond is tijdens de reis perfect mogelijk door het ontwerp van drie kommen dat een snel opgezet voerstation creëert en zelfs water kan bevatten!

Er zijn enkele kommen die 550 ml water kunnen houden, terwijl de twee-komontwerpen ook dezelfde hoeveelheid (droog) voedsel kunnen bevatten.

Wat is het beste materiaal voor een voerbak hond?

De meeste voerbakken voor honden op reis worden gemaakt van kunststof of aluminium en dit zijn geweldige keuzes. Indien je echter een probleem hebt met ruimte is het raadzaam om een opvouwbare voerbak hond te kopen. Ongeacht het gekozen type voerbak moet je er steeds voor zorgen dat deze gemaakt is van hoogwaardige materialen die BPA- en loodvrij zijn, alsook schimmelbestendig.

Veel opvouwbare hondenbakken voor op reis zijn indrukbaar. Echter, indien je een kauwhond hebt, is dit misschien niet zo duurzaam. Sommige veel voorkomende keuzes worden gemaakt van silicium of canvas, met elk zijn voor- en nadelen.

Hondenbakken die gemaakt zijn van siliconen zijn hittebestendig en redelijk qua kwaliteit. Ze zullen echter falen met betrekking tot de duurzaamheid. Er is ook een canvas hondenkom die wat groter, steviger en duurzamer is. Een stoffen kom kan klein genoeg worden dichtgeklapt om in iedere zak te passen, maar houdt deze vorm echter niet vast indien je hem uitklapt. Dit kan je hond storen tijdens het eten en drinken en het is bovendien minder hygiënisch.

Bovendien moet je ervoor zorgen dat de voerbak hond niet gevoelig is voor het absorberen van vocht, aangezien deze – in het geval van water – snel zou kunnen scheuren.

Is de draagbaarheid écht zo belangrijk?

Het belangrijkste doel van een voerbak hond voor op reis is om het reizen zo stressvrij mogelijk te maken terwijl je hond stressvrij kan eten en drinken. Het is echter steeds afhankelijk van wat voor soort reis je onderneemt.

Misschien moet de voerbak uitgerust zijn met een karabijnhaak. Hiermee kun je de voerbak hond steeds aan je tas bevestigen en zal je snel toegang hebben indien je hond snel water nodig heeft. Indien je reist met de auto of camper, is draagbaarheid echter van minder groot belang. In dat geval heb je een kom van roestvrij staal nodig.

Een voerbak voor tijdens het reizen moet makkelijk te wassen zijn

Het maakt niet uit of je nu in een luxueus verblijf zit of in het bos kampeert, de voerbak hond moet steeds makkelijk te wassen zijn. Dit zorgt ervoor dat het zelfs tot in de kleinste details gereinigd kan worden. Indien je kiest voor een voerbak die niet vaatwasmachinebestendig is, moet je ervoor zorgen dat deze gemakkelijk met de hand kan worden schoongemaakt.

Zorg ervoor dat de voerbak hond morsbestendig is

Een voerbak hond die morsbestendig is, vermindert de kans op het morsen bij honden die gretig drinken en eten. Het maakt niet uit of je op een camping of in een park bent, een morsbestendige voerbak hond helpt altijd om alles netjes te houden en vermindert het verspillen van water en voedsel.

Veiligheid is ook van vitaal belang bij een voerbak voor honden

Veiligheid moet steeds de belangrijkste prioriteit zijn bij het vinden van een voerbak voor honden op reis. Indien het niet veilig is, is het namelijk nooit (!) de moeite waard om het te kopen. Hieronder staan enkele factoren die een kom voor een hond onveilig kunnen maken.

  • Gemakkelijk breken: er zijn enkele voerbakken hond beschikbaar, voornamelijk van plastic materialen welke gemakkelijk kunnen breken. Let daarom op de kwaliteit.

  • Complex om schoon te maken: wanneer een voerbak hond niet vaatwasmachinebestendig is, kan het moeilijk zijn om het met de hand af te wassen op een dusdanige manier dat het alle ziektekiemen doodt. Zulke kommen kunnen gevaarlijke bacteriën bezitten!

  • Schadelijke chemicaliën: het is van groot belang om rekening te houden met het materiaal waarvan de kom gemaakt is. Sommige plastic voerbakken kunnen namelijk BPA bevatten, wat kan leiden tot heel wat gezondheidsproblemen. Keramische voerbakken kunnen bijvoorbeeld ook lood bevatten en roestvrij staal kan weer radioactieve stoffen bevatten. Dit kan echter allemaal worden vermeden als je kiest voor veilige materialen.

 

Conclusie voerbak hond en drinken op reis

Een voerbak voor je hond moet op reis van optimale kwaliteit zijn. Het gemakkelijk en veilig bij je dragen van water en voer voor je hond zal namelijk voor een groot stuk je stress verlichten gezien je er voortaan zeker van bent dat uw hond gedurende de volledige reis voorzien zal zijn van water en voedsel. Maak daarom een weloverwogen besluit en kies voor kwaliteit.

Laat een reactie achter