‘s Zomers op stap met een drinkfles hond

Een drinkfles voor honden is een van de vele dingen die je echt nodig hebt, zeker tijdens het wandelen met je hond. Echter, je merkt dit vaak pas als je op stap bent. Een drinkfles hond is een veilige manier om je hond telkens voldoende drinkwater te geven.

Op andere manier water geven, zoals het gebruik van een normale kom, kan namelijk een rommelige techniek zijn. Het leidt vaak tot morsen en kan een vieze boel worden. Het drinken van natuurlijke bronnen kan soms ook leiden tot ziekten door besmettingen. Dit kan gelukkig allemaal voorkomen worden door een drinkfles hond.

Waarom een drinkfles voor honden nuttig én praktisch is

Een betrouwbare drinkfles voor je hond stelt je in staat om jouw hond steeds gehydrateerd en gezond te houden tijdens wandelingen of buitenactiviteiten. Je hoeft je niet langer meer zorgen te maken over sijpelend water of een omvangrijke uitrusting wanneer je op stap gaat met je hond.

In plaats van aparte (opvouwbare) drinkbakken te dragen en onnodig water te verspillen, omdat de hond niet alles opdrinkt, kun je met deze drinkfles hond jouw trouwe viervoeter gemakkelijk water geven zonder afval of rommel. Ideaal voor onderweg dus!

Hondendrinkflessen zijn handig voor heel wat buitenactiviteiten, zoals:

(1) Wandelen en kamperen: een drinkfles hond maakt voortaan een stressvrije en handsfree ervaring van wandelen, fietsen, kamperen, bezoekjes en andere buitenactiviteiten.

(2) Reizen: veel drinkflessen voor honden zijn zodanig gemaakt zodat deze handig in een bekerhouder passen.

Het belang van hydratatie voor jouw hond

Gehydrateerd blijven met water is van vitaal belang voor jou en je hond. Dit houdt de cellen gezond en helpt ons bij het regelen van de lichaamstemperatuur. Gebrek aan toegang tot water kan er daarom voor zorgen dat je kleine vriend gedehydrateerd geraakt.

Uitdroging is niet alleen vervelend voor je hond, maar kan ook risico’s veroorzaken op gevaarlijke ziekten, zoals een onjuiste spijsvertering, orgaanfalen, of een verminderde bloedsomloop. Deze gezondheidsproblemen zijn echter makkelijk te voorkomen met voldoende toegang tot H2O.

Gelukkig zijn er drinkflessen voor honden beschikbaar. Het maakt niet uit of je gaat fietsen, wandelen, hardlopen of kamperen. Het kiezen van de beste, compacte drinkfles voor honden wordt voornamelijk bepaald door draagbaarheid en lekvrijheid. Zo blijft je hond voortaan gelukkig én gezond.

De nodige hoeveelheid water voor je hond

Jouw trouwe viervoeter moet per kilo ca. 5 cl water drinken per dag. Indien je hond bijvoorbeeld 20 kg weegt, heeft hij 1 liter water nodig op een dag. Zorg er daarom tijdens het kamperen of wandelen voor dat je hond steeds gehydrateerd blijft. Zeker bij warm en zonnig weer!

Hoeveel water jouw hond nodig heeft tijdens het wandelen kun je dus gemakkelijk zelf uitrekenen.

Belangrijke factoren bij het kopen van drinkfles hond

Het kopen van een drinkfles hond hangt af van de volgende specifieke vereisten:

De materiaalkeuze voor de drinkfles hond

BPA-vrij plastic en roestvrij staal zijn stevig en vormen geen risico voor het welzijn van je huisdier. Ze vormen hierdoor de beste keuze voor drinkflessen voor honden. Een drinkfles hond die gemaakt is van plastic vormt een uitstekend alternatief voor roestvrijstaal. Niet alleen qua kostprijs maar is ook vaatwasmachinebestendig voor snel reinigen.

De drinkbekerfunctie: Ideaal voor het vullen van het water

Een drinkfles hond is zodanig gemaakt dat er een geïntegreerd kommetje bij zit waarmee je hond gemakkelijk water kan drinken. Hierdoor loop je niet het risico om het kommetje te verliezen gezien deze aan de drinkfles hond vastzit. Bovendien kan een aparte kom ook erg rommelig en vies zijn. Bovendien neemt het meer ruimte in beslag.

De maat van de drinkfles

Drinkflessen voor honden zijn beschikbaar in verschillende groottes. Er zijn kleine drinkflessen hond voor 350 ml water, maar je kunt ook drinkflessen vinden voor 550 ml water voor een grote hond.

De capaciteit moet steeds bepaald worden op basis van het gewicht van je huisdier. En hoe lang je gaat wandelen of reizen zonder dat je de drinkfles hond kunt bijvullen. Onthoud hierbij dat het soort activiteit en de temperatuur een vitale rol spelen in de hoeveelheid water die je huisdier nodig heeft.

Ben je van plan om met je hond een lange wandeling of excursie te maken? Vul de drinkfles van je hond dan tot ongeveer ¾ van de fles en vriest deze in. Voordat je het huis verlaat, vul je de rest van de fles met kraanwater. Hierdoor heeft je huisdier het hele uitje lang lekker fris water.

Andere belangrijke functies van drinkflessen

Heel wat water dispensers voor honden hebben een dispenser, beker, of type kom waaruit je hond kan drinken. Het zorgt er steeds voor dat je hond water kan drinken en er op zijn gemak van kan genieten.

Een andere geweldige functie waar je ook dol op zal zijn, betreft de mogelijkheid om de hoeveelheid water te regelen. Alsook de mogelijkheid om het water terug in de fles te zuigen indien de hond genoeg heeft gedronken.

Houd er rekening mee dat verschillende hondeneigenaars verschillende ideeën hebben over het water dat terug in de draagbare drinkfles gedaan wordt. Je hoeft met een drinkfles namelijk geen water te verspillen.

Maar het kan ook zijn dat je er misschien niet zo’n fan van bent om onrein water terug in de water drinkfles te hebben. Je bepaalt zelf wat je voorkeur heeft. Water verspillen hoeft in ieder geval niet.

Kleuren en ontwerpen die volledig voldoen aan jullie voorkeuren

Water is van vitaal belang voor alle levende wezens en jouw hond is hier geen uitzondering op. Het heeft veilig en schoon water nodig dat elke keer gedronken kan worden wanneer je hond dorst heeft. Het kan lastig zijn als je geen handige manier hebt gevonden om water mee te nemen voor je hond. Zeker tijdens lange wandelingen!

Echter, laat je hierdoor niet storen, er zijn immers genoeg makkelijke drinkflessen voor honden! Drinkflessen voor je hond komen in verschillende stijlen, maten, en vormen. Dit betekent dat de uiteindelijke drinkfles hond volledig kan voldoen aan de behoeften en persoonlijke voorkeuren van jou. En je hond natuurlijk!

Wat maakt een drinkfles voor honden goed én betrouwbaar?

Een drinkfles voor honden is bedoeld om je huisdier schoon water te geven tijdens de wandelingen. Het is de ideale drinkfles voor onderweg. Indien je besloten hebt om er een te kopen, kom je verschillende soorten tegen.

Zorg ervoor dat je drinkfles voor je hond zeker een waterbak heeft die eraan vast gekoppeld is. Zo kan je hond steeds uit de drinkfles drinken. Houd er bovendien rekening mee dat er verschillende waterflessen zijn, afhankelijk van waar je ze voor wilt gebruiken.

Kijk daarom vooral naar de grootte zodat je voldoende water het voor je hond. En kijk daarna naar de functionaliteiten zoals de mogelijkheid om geen water te verspillen. Kies tenslotte de kleur die bij jullie past!

Zijn drinkflessen voor honden makkelijk schoon te maken?

Jazeker! Bij kwalitatieve merken kun je simpelweg wat afwasmiddel gebruiken om de drinkfles hond te wassen. Het is ook wel van vitaal belang om de drinkfles na ieder gebruik schoon te maken. Houd de fles water hierbij uit de buurt van gevaarlijke, sterke chemicaliën.

Het is ook enorm belangrijk dat je na het reinigen de drinkfles hond goed spoelt. Zo neem je mogelijke giftige elementen weg voordat de fles weer in gebruik word genomen.

Een honden waterfles resulteert in een zorgeloze wandeling

Gaat je hond graag met je mee, ook tijdens wandelingen en kampeeruitjes? Dan moet je er steeds voor zorgen dat je een goede drinkfles hond mee hebt. Jouw hond moet namelijk gehydrateerd blijven tijdens het genieten van je uitje.

De gemoedsrust en het extra gemak is reeds een goed begin om ervoor te zorgen dat je een onvergetelijk avontuur meemaakt met je trouwe viervoeter. De draagbare waterfles voor honden zorgt ervoor dat je zorgeloos een lange wandeling gaat maken.

Laat een reactie achter