Zo ga je dogproof op vakantie met hond

Op vakantie met hond

Op vakantie gaan is voor iedereen leuk: vooral als jouw hond mee kan! Natuurlijk zijn er wel dingen waar je op moet letten wanneer je met je huisdier op pad gaat. Met deze tips beleven jij en je viervoeter een topvakantie. 

Let goed op waar je naartoe gaat

Natuurlijk vergeet je het dierenpaspoort niet wanneer je over de grens op vakantie gaat, maar wist je dat ook binnen Nederland je trouwe viervoeter niet overal mee naartoe mag? Bij hotels en campings staat dit vaak aangegeven, maar ook diverse openbare voorzieningen zoals stranden hanteren strenge regels voor honden. Zo kan het zijn dat je hond in het hoogseizoen niet mee mag naar het strand. Zoek daarom altijd van tevoren uit waar de hond wel of niet mee naartoe mag. 

Pas op met hoge temperaturen

Ga je met de auto of op zonvakantie? Pas dan op met hoge temperaturen. Honden hebben met 39 graden een warmere lichaamstemperatuur dan mensen en kunnen daardoor iets slechter tegen het warme weer. In de auto loopt een temperatuur al snel op: 21 graden Celsius kan na tien minuten in de auto al veranderen in 31 graden. Zorg daarom voor een koelmat, voldoende drinkwater en stoppauzes. 

Drinkwater

Wist je dat een hond gemiddeld 40 tot 50 mililiter water per kilo lichaamsgewicht per dag drinkt? Dit houdt in dat een hond van tien kilo ongeveer een halve liter drinkwater nodig heeft. Schoon drinkwater is belangrijk: plassen kunnen giftige blauwalgen bevatten. 

Dottle drinkfles

Wanneer je een dag op pad gaat met je hond kun je er niet zeker van zijn dat er overal genoeg drinkwater is. Een makkelijke, stijlvolle oplossing is de Dottle drinkfles. Deze compacte fles is een combinatie tussen een waterfles en een drinkbak. Hierdoor is Dottle ideaal om mee te nemen! Door het stevige materiaal waarvan de fles is gemaakt is Dottle een duurzame vervanging van een standaard waterfles. 

Naar de ‘pup pub’ of een escape room? 

Met  warm weer is het voor je hond vaak een stuk minder fijn om een grote wandeling te maken. Daarom is het goed om het wandelen af te wisselen met spelletjes. Denk hierbij aan apporteren en zwemmen, maar je kunt je huisdier ook meenemen naar speciale ‘pup pubs’, cafés speciaal voor honden! Is het wat minder mooi weer? Dan is een speciale escape room ook een goed idee. Hierbij werken de hond en het baasje samen om zo snel mogelijk uit de kamer te ontsnappen. Een erg leuke uitdaging voor je hond! 

Hondenspeeltjes

Ook voor honden is een nieuwe omgeving vaak even wennen. Om de vakantie zo soepel mogelijk te laten verlopen is het slim om iets vertrouwds mee te nemen. Dit kan een bench zijn, maar ook een favoriet mandje of een speeltje werkt goed. Op deze manier heeft je viervoeter iets wat hij al kent en zal hij sneller gewend raken aan de nieuwe omgeving. En een blije hond betekent een fijne vakantie! 

Laat een reactie achter